Upozornění!
Souhlasím Zrušit

"Bezjizvé" zvětšení prsou

 

Poradna

Položit dotazV této sekci naleznete všechny dotazy, které sem byly vloženy a následně lékařem zodpovězeny. V případě, že nenaleznete dotaz a odpověď na to, co zajímá právě Vás, pak můžete položit svůj vlastní dotaz a MUDr. David Tomášek Vám ho zodpoví.
Poradna je zcela anonymní, není potřeba uvádět jméno či další údaje. Vaši odpověď naleznete zde v této sekci.

V této sekci naleznete všechny chronologicky řazené dotazy ze všech zákroků, které k nám klienti vkládají. Pokud si přejete vyhledat otázky a odpovědi ke konkrétnímu zákroku, pak vyberte daný zákrok ve výběrovém okénku.

Úprava prsou po kojení
Zvětšení prsou, Zdeňka, 18.03.2018
Dobrý den, jsem maminkou tři dětí, všechny jsem kojila a nejmenšího kojím dosud (20 měsíců ). Bohužel, nejmenší se kojí pouze z jednoho prsu a už tedy vidim, jak vypadá a bude vypadat druhý prs. Je vel. 1 bradavka zapadá do dvorce zřejmě vlivem prebývající kuze a absencí tuku (jsem hubena a bude mi 40). Předpokládám také v budoucnu asymetrii. Mate zkušenost, že by se prsy samy srovnaly po nejake době i po jednostranném kojení, příp. s jakým časovym odstupem od ukončení kojeni je vhodne s vámi konzultovat? A máte nějaký splátkový program pro klienty? Děkuji za odpověď.
Zkušenosti jsou všelijaké. Největší mou zkušeností je počkat tak rok po ukončení kojení a až po té řešit takovouto situaci. Do té doby se věnujte svým dětem....
Bezjizvé zvětšení prsou
Zvětšení prsou, Lála, 12.03.2018
Dobrý den, je mi 42 let, zvažuji bezjizvé zvětšení prsou. Jsem po abdominoplastice břicha (po dvojčatech), takže nechci další jizvy. Konzultovala jsem zvětšení prsou se svým plastickým chirurgem a ten mi řekl, nejdřív modelace a pak augmentace. Nejsem odborník, ale mě se moje prsa nezdají tak povislá. V příloze posílám fotky. V jakých případech děláte modelaci před augmentací ? Děkuji
Otázka je, co chceme a také co lze provést. Situaci musím vidět "in vivo" tedy chcete-li to rozhodnout musíte na konsultaci. Určitě se obraťte s takovýmto problémem na ATESTOVANÉHO PLASTICKÉHO chirurga se zkušenostmi v této problematice. Ideální je investovat do konsultací na více pracovištích. Můžete se stavět také u nás.
Zvětšení prsou
Zvětšení prsou, Nikola, 18.01.2018
Dobrý den, chci si nechat zvětšit prsa, ale potřebovala bych upřesnit celkovou částku.Vím že cena se liší druhem implantátu a zřejmě i mililitrama. A jak dlouho se čeká na objednání? Díky a předem děkuji za odpověď.
V současné době máme akci - augmentace prsů s přístupu z podpáždí pomocí kulatých implantátů (anatomické provádíme jen s přístupu pod prsy- nelze z podpaždí). Na velikosti implantátu vcelku nezáleží až na implantáty na objednávku, které vzhledem k velikosti stejně nedělám. Akční cena je 55 tis, po únoru 75 tis (původní cena). Po konsultaci si necháte udělat předoperační vyšetření, což stojí v laboratoři rámcově 2.500,- a interní vyšetření s EKG u naší paní doktorky 500Kč, Ultrazvuk (sono prsů) se účtuje na různých pracovištích různě od 400 do 900 Kč.. Konsultaci účtujeme 500Kč. Jakmile přinesete kladné výsledky předoperačního vyšetření, sepíšeme smlouvu o provedení operace a do 2-3 týdnů dostanete termín operace. Budeme se těšit.
Bezjizve zvětšení prsou
Zvětšení prsou, Kopretina, 19.09.2017
Dobrý den, vážený pane doktore,uvažuji o zvětšení prsou.Rozhoduji se,zda bezjizve nebo podprsni rýhou.Pllanuji to na léto,ale chci se zeptat,když bych zvolila bezjizve zvetšení,přeci jenom v létě se člověk více potí,nemá to vliv na horší hojení?Doba rekonvalescence je stejná jako u operace podprsni rýhou??A kdy je vhodné zvětšení po ukončení kojení?Děkuji mockrát za odpověď a přeji hezký den.
Jediné co na to mohu po téměř pětadvaceti letech provádění operačního přístupu z podpaždí říci, že to pocení na hojení moc vliv nemá. tak se prostě budete častěji sprchovat, což lze již po 2-3 dnech. Žádná z Vás si neuvědomuje, co to znamená mít viditelnou jizvu pod prsem. Ta se už nikdy nedá odstranit a když se hůř zahojíte, je to víc vidět. V podpaždí je také jizva, ale opravdu méně výrazná a schová se ve vrásce, kde se ohýbá paže. Koukněte na naše stránky na výsledku, nebo to ukážu při konsultaci. Volba je však jen na Vás...
Více operací najednou
Zvětšení prsou, Lenka, 29.01.2017
Zdravím Vás, chtěla bych se zeptat, zda je možné při jedné narkóze podstoupit operaci zvětšení prsou a labioplastiku? Nechci své tělo zatěžovat víc než je nutné a narkóza mi nedělá moc dobře. Taky by mě zajímala orientační cena těchto zákroků a zda lze provést operaci na splátky? Děkuji, s pozdravem Lenka
Určitě to technicky jde. Pokud ovšem hovoříte o zatěžování narkózou, chci podotknout, že labioplastiky děláme běžně ambulantně a v lokální anestesii. Tedy obtížná manipulace, o kterou prodloužíme narkózu, abychom Vás uvedli do gynekologické polohy, výrazně narkozu prodlouží. Kromě toho se budete muset starat v rekonvalescenci o dvě bolestivé krajiny a servis o ně není jednoduchý. Rozhodně bych doporučil obě operace provádět zvlášť. Berte to tak, že chcete estetické výkony a oba s dobrým výsledkem a je na Vás jak k tomu přistoupíte.
Zlaty stafylokok a implantat
Zvětšení prsou, Táňa, 12.01.2017
Zdravím. Již delší dobu mi znepříjemňují život záněty způsobené zl.stafylokokem a nemuzu se ho zbavit....vzdy jen na nějaký čas. Doporučil by jste takovému pacientovi argumentaci a jestli ano, tak jak zabranit případné infekci? Děkuji moc za odpověď
Nedoporučil. Riziko infekce je příliš veliké. Nejdříve musíte vyřešit chronickou zánětlivou nemoc a estetickou operaci musíte nechat na dobu pevného zdraví, což nyní nemáte. Mohla byste brzo o implantáty přijít, nebo mít velikou kapsulaci (opouzdřování implantátu).
Věk
Zvětšení prsou, AnitaAlexis, 05.11.2016
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Bude mi 17 a mám problém s malými a povislými prsy, když jsem byla mladší byla jsem při těle a hodně jsem kolem 15ti let zhubla a tím se taky stalo, že mám malé a povislé prsa. Hrozně mě to trápí a bojím se svlékat před přítelem. A tak se teda ptám, jestli je možné podstoupit plastickou operaci v mém věku se souhlasem rodičů nebo počkat do mé plnoletosti. Děkuji za odpověď.
Z mého pohledu je nejlepší počkat až do doby ukončení vývoje prsů což je tak kolem 21 let, ale samozřejmě ve chvíli plnoletosti na plastiku jít můžete. Chápu, že v těch nejlepších letech užívání si života to může být psychický blok, ale jedna věc je duše a druhá tělo, i když obojí spolu souvisí.
ve vyšším věku
Zvětšení prsou, ada, 20.10.2016
Do kolika let je vhodné zvětšení prsou (augmentace)? Je toto možné a normální i v 60ti letech?
Věk přece nehraje roli. Roli hraje zdraví, kvalita lidské tkáně klientky a subjektivní přesvědčení. Dělal jsem 62 let starou paní a nyní se přihlásila 72 let stará zájemkyně o zvětšení prsů. Domnívám se, že by v tom mohlo zabránit jen zhoršení mého, nebo jejího zdravotního stavu. :-)
vymena implantatu
Zvětšení prsou, olivia, 16.09.2016
Dobry den, rada by som sa spytala, 10 rokov mam vlozene implantaty, rez z podpazusia, uvazujem o vymene, je mozna tym istym sposobom? Dakujem.
Operaci ze vstupu z podpáždí lze technicky provést. Je zde však výraznější riziko prasknutí starého implantátu v průběhu výkonu s tím, že se dutina na slepo špatně čistí a reviduje. Takto jsem, to prováděl asi 15 let, ale s první komplikací výše uvedeného typu (tedy až po 15 letech) jsem, od tohoto postupu ustoupil. Proto již v současné době reoperaci touto cestou neprovádím. Provádím řez pod prsem, kde přímou cestou mohu dutinu očima revidovat a řádně vyčistit, uvolnit pouzdro, zastavit krvácení pod kontrolou zraku a vložit nový implantát na místo původního. Někdy míra rizika musí ustoupit estetice.
špatná velikost implantátů
Zvětšení prsou, eva, 30.08.2016
dobrý den,prosím o radu,co dělat v situaci,kdy mi bylo dáno do jednoho prsu 300ml do druhého 325ml,mám teť jedno prso větší,stydím se svléct.panu doktorovi jsem důvěřovala.
Ke vložení odlišných velikostí implantátů musel mít operatér důvod. Toto při stížnosti na asymetrii si musí tento kolega obhájit. Otázka je též jak dlouho po výkonu výsledek je a zda ještě nedojde k jakési stabilisaci. Všeobecně je to situace vždy těžká. Ideální je si objektivizovat situaci u jiného zkušeného kolegy a vyhnout se někdy zbytečné žalobě a jiným právním tahanicím. Nutné je předem se dožádat veškeré dokumentace včetně fotodokumentace před a po výkonu.
dvojité prso
Zvětšení prsou, Sisi, 01.07.2016
Dobrý den, měla jsem před operací mírně pokleslá prsa a málo podk.tuku.Mám kulaté implantáty pod svalem a po operaci (6 měsíců) mám dvojité prso.Když si prsty chytnu bradavku a lehce povytáhnu bublina zmizí.Jak se řeší reoperace?Stačila by mi třeba modelace kolem bradavky?Vím že nemůžete napsat přesně jak reoperovat ale chtěla bych vědět aspoň přibližně jak se tento problém léčí.Děkuji
Musím Vás opravdu nejdříve vyšetřit vyšetřit a pak si stanovíme možnosti a další postup. Pokud je dvojitá bublina malá lze jen lehce vysunout implantát nahoru a připevnit kapsu implantátu při spodině trochu výše. Další možnosti jsou už s řezy jako se dělá plastika, ale je to opravdu podle stavu. Ale ideální je, když Vám to provede operatér, mělo by to být v jeho režii
Lokálna sclerodermia
Zvětšení prsou, Monika, 10.06.2016
Dobrý deň,mám 23 a pred 10 rokmi sa mi počas opaľovania objavili hnedé pigmentové škvrny na bruchu a stehne, ktoré mi diagnostikovali ako lokálnu sclerodermiu. Možem podstúpiť operáciu zväčšenia pŕs?
Jakékoliv onemocnění je léčeno a ten kdo Vás léčí základní onemocnění, ten ví přesně zda při tomto onemocnění lze operovat či ne. Po eventuelním schválení ošetřujícím lékařem se teprve vyjádří potencionální operatér. V tomto případě si nemyslím, že byste nemohla operaci zvětšení prsů podstoupit.
vysunuté implantáty
Zvětšení prsou, jana, 01.04.2016
Dobrý den, prosím o radu.Jsem týden po augmentaci a mám od začátku vysunuté implantáty nahoru.Měla jsem to šílené až u klíční kosti,po par dnes maličko impl.klesl ale pořád je celý nad bradavkou.Nosím pás bez podprsenky.Myslíte že se to může ještě uplně srovnat nebo to vypadá spíše na reoperaci?Je to chyba doktora nebo se to může běžně stát?Čím to že se takto vysunul?Mám kulate 375 pod sval.Děkuji za odpověd Jana
Někdy se to opravdu může srovnat, musí být ale dobře uvolněný prostor v dol. polovině prsů. Chce to intenzivně masírovat - operater by měl poradit. Masáže jsou na déle v řádech měsíců a tak mějte trpělivost. Reoperovat to jde vždycky.
zmenšení prsou a následné vložení implantátů
Zvětšení prsou, veronika, 16.03.2016
Dobrý den, v minulosti jsem podstoupila modelaci prsou. Nyní bych chtěla zmenšení a následně implantáty. Nyní prsa F - proto to zmenšení a implantáty -aby byla prsa pevná. Modelaci již nechci.Mohu se zeptat na přibližnou cenu? Moc děkuji
Pokud máte F, tak se nedivím, že nejste spokojená s modelací prsů. Ani Vám jí bez redukce neměli dělat, nebo měli s tím, že uvedou, že budou prsa zase padat. Když to množsví tkáně neudržela zdravá kůže, jak by to mohla udržet kůže operovaná. Prsa se musí zmenšit ubráním jak žlázy, tak kůže. Modelaci bych však doporučoval více než implantáty - zdravá žláza je vždy lepší než cizí těleso. Stejně se prsa prověšují - je to o gravitaci. Vše si ale povíme při konsultaci. Redukční mammaplastika solo do 50 tis, s augmentací prsů i do 90 tis. Ale vše je to spekulace, ceny většinou účtuji podle složitosti výkonu a času operování. Doufám, že Vám implantáty vymluvím :-) Tak je to nejférovější.
Zvětšení prsou
Zvětšení prsou, Markétka, 31.01.2016
Mám po úbytku váhy a dvou kojených dětech povislá psa, spíše poloprázdná. Druhé dítě stále ještě občas kojím. Proč je nutné před zákrokem (dočetla jsem se ve vašich odpovědích) medikamentozně ukončit kojení? Nejde i po operaci v kojení pokračovat, když tvorba je opravdu minimální?
Špatně jste to pochopila. Já nerad provádím operace když matka kojí třeba, že to není tak často. Nikdy nevíme pořádně co se mlékem dítěti dá. Stavět laktaci doporučuji jen tehdy, kdy už matka dítě nikdy nepřiloží a dochází k samovolnému odchodu mléka, respektive ještě k produkci mléka. Mlékovody jsou totiž stejně jako kůže infikovaná přirozenou florou, my to nemusíme v bradavce dost dobře zdesinfikovat a při výkonu může dojít ke kontaminaci a infekci operačních ran. To je samozřejmě při estetické operaci zbytečné riziko.
Plastika a prace
Zvětšení prsou, Petra, 13.12.2015
Dobry den premyslim o zvetseni poprsi ale zajimalo by me co by se stalo kdybych se 3 dny po operaci vratila do prace jaky rizika mi hrozi? Delam ve fabrice montaz svitidel ( zvedani tezkych krabic a lamp) dekuji za odpoved
Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Návrat do práce takto brzy po zvětšovací operaci prsou je však vyloučen. Do běžného pracovního procesu se dostáváte nejdříve dva týdny po výkonu a fyzickou zátěž můžeme doporučit ne dříve než za 6-12 týdnů od operace. Klidový režim a dostatek času na zhojení je nutný na správné usazení implantátů a Vaší maximální spokojenost s výsledkem zákroku.
vymena implantatu
Zvětšení prsou, jana, 09.10.2015
dobry den,mela bych zajem o vymenu prsnich implantatu,prosim o predbeznou informaci o cene,prsni implantaty mi byly delany v roce 2004,momentalne sonem zjistena prasklina na implantatech,velikost puvodnich 400cc a 325cc,dekuji a preji hezky den
Vyměňujeme implantáty za stejnou cenu jako provádíme standardní operaci i přes to že "toaleta" (vyčistění) prostoru v místě prasklého implantátu je komplikovanější. Určitě je dobré znát velikost původního implantátu a představu o následující velikosti. Operační přístup provádím z místa v pod prsní rýze, neboť odtud lze provést nejbezpečněji toaletu prostoru. Pokud je tam původní jizva pak je odstraněna a řez je vlastně jen jeden a "nový". Cena vychází z ceny implantátu. Na našem pracovišti používáme nejraději implantáty Polytech ( ceny kolem 65 tis. včetně hospitalisace) a Mentor (75 tis.). Anatomické implantáty jsou nákladnější. Na velikosti implantátu záleží jen v případě neobvyklé velikosti.
bezjizvé zvětšení prsou
Zvětšení prsou, Lena, 06.08.2015
Dobrý den, uvažuji o zvětšení a úpravě prsou bezjizvou metodou. Po razantním úbytku váhy jsou má prsa povadlá a \"prázdná\". Je možné touto metodou upravit tvar prsou bez modelace a vyhnout se tak nechtěným řezům?
Nedokáži Vám odpovědět bez vyšetření. Někdy se nám povadlá prsa podaří úspěšně vyplnit, někdy to však nejde. Implantáty vkládáme pod sval a pod žlázu. Ta se někdy s kůží neroztáhne a roztáhne se kůže jen kolem žlázy a tento starý prs pak může přepadat. Zjistí se to až po zvětšení, když se tkáň přizpůsobí okolí implantátu. V tomto případě přepadává prs přes implantát, nebo se vytvoří tzv. dvojitá bublina, tedy že na novém prsu visí starý prs, respektive původní žlaznatá tkáň. Dále pokud máte tenké podkoží po veliké redukci váhy mohou být implantáty na okraji zřejmé. Rozhodně stojí za to přijít se nechat vyšetřit a primárně zkusit augmentaci z přístupu v podpaždí. Na plastiky prsů s následnými jizvami je vždy dost času (to umí každý). Už se nám podařilo mnoho dobrých výsledků i u těchto komplikovaných stavů.
Delka pobytu
Zvětšení prsou, Mirka, 10.07.2015
Dobrý den, mám ročního chlapce celkem na mě závislého, jak dlouho je pacientka mimo domov? A mohu hned po příchodu syna nosit? Děkuji Mejzlíková
Otázka je na jak náročný výkon jdete. Obecně je dobré jeden měsíc po jakékoliv operaci nezvedat dítě a přinejmenším 2 týdny se o něj vůbec nestarat a zajistit si servis otce, či babičky dítěte.
Přísup z podpažní jamky
Zvětšení prsou, Lucie, 13.06.2015
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda při zvětšení prsou přístupem z podpažní jamky je možné aplikovat implantát pod sval? A jaký je rozdíl ve výsledku, pokud je implantát pod svalem nebo na? Děkuji, Lucie
Implantát vkládaný z podpažní jamku dávám HLAVNĚ pod sval, je to pro operační postup nejoptimálnější cesta. Anatomicky se touto cestou dostáváme nejlépe a nejbezpečněji naprosto bez kontaktu s prsní žlázou, což patří mezi maximální devizu této operace. Implantát je hluboko pod žlázou, můžete bezpečně kojit bez jakéhokoliv strachu.
kojeni
Zvětšení prsou, 11.03.2015
Kdy je možné jít na augmentaci po ukončeném kojení?
Nejlépe jeden rok po ukončení kojení, nebo v době, kdy je bradavka absolutně bez sekrece. Chce-li žena podstoupit zákrok těsně po ukončení kojení, doporučuje se zbytek laktace zastavit medikamentózně.
let letadlem
Zvětšení prsou, nadirko, 11.03.2015
Je možné po augmentaci letět letadlem? Nemůže mít změna tlaku vliv na implantáty?
Implantáty obsahující silikon jsou bez tohoto rizika.
kdy vymenit
Zvětšení prsou, 11.03.2015
Po jaké době je nutné implantát vyměnit?
Ideální je po 10 letec, jak doporučuje americká FDA, ale mám klientky, které nosí své původní implantáty přes 20 let.
menstruace problem?
Zvětšení prsou, k-a-chna, 11.03.2015
Je problém mít v den operace – zvětšení prsou – menstruaci? Kvůli hormonální aktivitě?
Je to problém kvůli krvácení, menstruující žena má v krvi méně srážlivých faktorů, a tak se nedoporučuje operace v době menstruace.
cviceni
Zvětšení prsou, untimed, 11.03.2015
Můžu po augmentaci cvičit? Posilovna, běhání, skákání na trampolíně?
Jeden měsíc po operaci, ne dříve…
citlivost
Zvětšení prsou, rendlik, 11.03.2015
Změní se citlivost prsou a bradavek po operaci?
Neměla by se změnit. Někdy se citlivost zvýší a je to častější než snížení.
jak poznam prasknuty implantat
Zvětšení prsou, xena, 11.03.2015
dobry dne, jak poznám, že je implantát prasklý či nějak narušený?
Většinou nastupuje pobolívání, otok, změna tvaru a podobně. Závěrečný resultát potvrdí ultrazvukové vyšetření prsů.
prasknuti implantatu
Zvětšení prsou, jaska, 11.03.2015
Může implantát při nějakém nárazu prasknout?
Může.
rakovina
Zvětšení prsou, majda, 11.03.2015
Krasny den, má vsunutí implantátů vliv na větší riziko rakoviny prsu?
Nemá, resp. nikdy nebyla odborně prokázaná souvislost přítomnosti opouzdřeného silikonu s karcinomem prsu.
kojeni
Zvětšení prsou, oetru, 11.03.2015
Ovlivní zvětšení prsou kojení?
Sama žláza po ukončení atrofuje a zmenšuje se, někdy se může i zvětšený prs prověsit a tvar prsů se přirozeně mění.

Objednat konzultaci

V případě, že vážně uvažujete o některém ze zákroku estetické plastické chirurgie, pak se prosím objednejte na nezávaznou osobní konzultaci s naším špičkovým plastickým lékařem MUDr. Davidem Tomáškem. Na konzultaci s Vámi probere a zhodnotí Váš problém a podrobně představí možné metodiky zákroku. Cena konzultace činí 500 Kč bez ohledu na její trvání.

V případě předložení paragonu o provedené konzultaci ke stejnému zákroku z jiného pracoviště Vám konzultaci nebudeme účtovat, a bude tedy zcela ZDARMA.
Cenu konzultace lze uhradit pouze v hotovosti.

 
 
 
 
Souhlasím s tím, aby společnost Centrum estetické plastické chirurgie DaTOM, s.r.o. IČ: 27240983, se sídlem Praha 11-Chodov, Konstantinova 1479/1, PSČ 149 00, jako správce zpracovávala mé osobní údaje uvedené v tomto formuláři v rozsahu jméno, příjmení, email, telefonní číslo za účelem zasílání obchodních sdělení s nabídkami produktů a služeb správce e-mailem či prostřednictvím SMS zpráv. Vaše údaje budou zpracovávány do doby naplnění stanoveného účelu zpracování, nejdéle však do jeho odvolání z Vaší strany. Tento souhlas můžete kdykoli odvolat elektronicky zasláním e-mailové zprávy na adresu info@precizia.cz nebo písemně na adrese správce, aniž by tím byla dotčena zákonnost zpracování založená na tomto souhlasu před jeho odvoláním. Další kontaktní údaje správce naleznete na www.precizia.cz.

Beru na vědomí, v případě využití služeb centra Precizia (estetická a plastická chirurgie) mohou být mé osobní údaje za podmínek stanovených obecně závaznými právními předpisy v rámci farmakovigilance předány držitelům rozhodnutí o registraci a příslušným orgánům veřejné moci v ČR i v zahraničí. V ostatních případech nejsou mé osobní údaje předávány do třetích zemí. Zároveň prohlašuji, že jsem si vědom/a svých práv vyplývajících z ustanovení nařízení EU 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (nařízení GDPR), zejména svého práva požadovat od správce přístup k mým osobním údajům, práva na opravu či doplnění nepřesných údajů, práva na výmaz osobních
 
 
Nelze přečíst? Změnit obrázek.
 

Neváhejte s konzultací – pomůžeme Vám!

V případě, že uvažujete o některém ze zákroků estetické plastické operace,
doporučujeme objednat se k nám na zcela nezávaznou osobní konzultaci,
kde s Vámi náš špičkový plastický chirurg MUDr. David Tomášek
podrobně projedná Váš problém a navrhne možná řešení. OBJEDNAT KONZULTACI